Next picture Previous picture

TERUG NAAR OVERZICHT
 

Damhert (Dama dama)

lijn

  • Status: niet bedreigd
  • Verspreidingsgebied: Oorspronkelijk Middellands Zeegebied en het Midden-Oosten, later ingevoerd naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Zuid-Afrika en Australië
     

damhert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damherten leven in bossen, in grote roedels bestaande uit de hinden en jongen. De sterke bokken vormen eigen kleine groepen. Damherten hebben scherpe ogen, die op een bepaald punt kunnen worden ingesteld waardoor ze zelfs stilstaande mensen waarnemen, in tegenstelling tot de meeste dieren.

  • Gem. levensduur: 20 jaar
  • Gem. grootte: 85 à 100 cm
  • Gem. gewicht: 35 à 200 kg
  • Geslachtsrijp: vrouwtjes vanaf 2 jaar, mannetjes van 3 jaar
  • Draagtijd: 7 à 8 maanden
  • Jongen: 1
  • Voedsel: hooi, groenten, appel, brood, hertenkorrels