Next picture Previous picture

TERUG NAAR OVERZICHT
 

Groenvleugel ara  (Ara chloroptera)

lijn

  • Status: niet bedreigd
  • Verspreidingsgebied: Panama, Colombia, Equador, Peru, Venezuela, Guyana, Suriname, Frans-Guyana, Brazilië, Bolivia en Argentinië.
     

groenvleugelara

 

 

In hun verspreidingsgebied komen ze voor in laag liggende, vochtige bossen, tropische en subtropische regenwouden.

Maar ook in bossen op berghellingen tot een hoogte van ongeveer 1000 meter komen ze voor.
Groen- en geelvleugelara’s danken hun naam aan hun middenste verenkleur. Het verenkleed is hier overwegend rood met als middelste vleugeldekveren en schouders groen, de rug-, stuit-, onder- en bovenstaartveren zijn blauw.

  • Gem. grootte: 95 cm (staart 50 cm)
  • Gem. levensduur: 50 jaar (langer in de dierentuin)
  • Geslachtsrijp: 3 jaar
  • Broedduur: 27 dagen
  • Jongen: 1-3
  • Voedsel: groenten, fruit, zaden, pitten, noten, insecten