Next picture Previous picture

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Pinché aapje  (Saguinus oedipus)

  • Status: bedreigd in het wild
  • Verspreidingsgebied: noorden van Colombia

Pincheaapje_Trisha

Als er indringers in het territorium van de pinché-aapjes komen, vallen ze deze niet fysiek aan. Ze proberen de indringers af te schrikken door hard te roepen en hun herkenbare witte haren op hun kop en nek overeind te zetten. Daarbij tonen ze hun achterste en geslachtsdelen aan de indringers als waarschuwing.

 

lijn

 

  • Gem. levensduur: 10-13 jaar
  • Gem. grootte: 21-26cm, staart 33-40cm
  • Gem. gewicht: 400-500g
  • Geslachtsrijp: 2 jaar
  • Draagtijd: 145 dagen
  • Jongen: 2
  • Voedsel: vruchten, zaden, insecten, gom, vlees