Next picture Previous picture

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Purperglansspreeuw (Lamprotornis purpureus)

  • Status: niet bedreigd
  • Verspreidingsgebied: Centraal en Zuid Afrika

De purperglansspreeuw is een gezellige maar luidruchtige vogel. Het zijn vooral de mannetjesvogels die fluiten.

Ze doen dat voornamelijk in het broedseizoen. Op deze manier proberen zij vrouwtjes te verleiden tot voortplanting.

De zangkunsten van deze vogels zijn bijzonder, omdat deze dieren hun geluiden niet met het strottenhoofd maken, zoals mensen dat doen, maar trillende lippen en membranen in de syrinx (het zangorgaan) gebruiken voor het zingen.

lijn