Next picture Previous picture

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Wasbeer (Procyon lotor)

  • Status: niet bedreigd
  • Verspreidingsgebied: West-Duitsland, Noord-Frankrijk, Benelux

wasbeer

 

Als woongebied verkiezen wasberen beboste gebieden, zowel gemengd als loofhout, parklandschappen en dergelijke en dan bij voorkeur in de nabijheid van water.
Ze zijn soms ook de vinden in de buurt van huizen.

 

  • Gem. levensduur:  10 jaar
  • Gem. grootte:  45 à 70 cm, schouderhoogte: 30 à 35 cm
  • Gem. gewicht:  10 à 20 kg
  • Draagtijd: 64 dagen  
  • Paartijd: januari - mei
  • Jongen:  4 à 7 jongen
  • Voedsel: vis, fruit, granen, insecten, weekdieren (alleseter)