Next picture Previous picture
nieuws Keer terug naar overzicht
 • 24.08.2010 Olifant Suzy verhuist, maar naar waar ?

   Europa’s bekendste Afrikaanse olifant verhuist…Maar naar waar ?

   Afrikaanse olifant Suzy, afkomstig uit Zimbabwe, werd 22 jaar geleden geadopteerd door Harry Malter van het gelijknamige familiepark in Heusden bij Gent. Nog binnen haar eerste levensjaar kwam zij in Malter’s kudde van vrouwelijk Aziatische olifanten Chamba, Sinbad & Calla terecht. Vooral Chamba stelde zich heel beschermend en moederlijk op tegenover Suzy. Onder haar toeziend oog groeide de kleine Afrikaanse olifant op. De twee waren jaren onafscheidelijk….

   In 2000 werd echter beslist Aziatische olifant Chamba te euthanaseren toen bleek dat zij niet meer zou herstellen van een slepende ziekte. Het werd Harry Malter duidelijk dat hij nu nog meer aandacht aan Suzy zou moeten besteden en dat het contact met de andere parkdieren belangrijker dan ooit was voor haar persoonlijke ontwikkeling.

   Nu, bijna 10 jaar later, is het tijd dat Suzy terug contact heeft met soortgenoten aangezien deze dieren in de natuur ook in kuddes leven.

  Op 28 augustus verhuist zij dus naar Pairi Daiza te Brugelette.

   Waarom    ?

   Harry Malter is reeds jaren vertrouwd met dit par(adijs)k. Zowel verzorgers als directie, en alle medewerkers daartussen, hebben een hart voor dieren. Hij weet dat zij daar niets zal tekortkomen.

  Meestal wordt er in een dierentuin een nieuw verblijf gebouwd voor een diersoort, Pairi Daiza bouwt in functie van Suzy. Zij zal net als in het familiepark nauw contact hebben met de andere parkdieren en haar nieuwe verzorgers, ook haar dagelijks (modder) bad wordt haar niet ontzegd. Daarnaast wordt er ook contact met de andere olifanten en in de toekomst met soortgenoten voorzien.

  Tenslotte is Harry Malter slechts een uurtje verwijderd, wat zowel voor begeleider als olifant een geruststelling is !

   Suzy’s ID

  ° 18/2/1988 Zimbabwe

  Gewicht: 3000kg

  Voeding: 120kg per dag bestaande uit hooi, brood, korrels,

  fruit & groente waaronder appels, wortelen, bananen, …

  200L water/dag

  Huisvesting: 100m² stalling met vloerverwarming, 5000m² weide

  Ken je van: diverse reclamespots (AXA, KBC, Het Nieuwsblad, …), K3 en het IJsprinsesje, fotoreportages (NINA, Sacha, Showbizzkalender, …)